Farm Food No.1 Puppy- en kittenmelk
OverzichtFarm Food No.1 Puppy- en kittenmelk
Farm Food No.1 is een complete melkvoeding voor pasgeboren pups, en kittens. Uit ervaring is gebleken dat de No.1 ook geschikt is voor andere kleine zoogdieren. Het is bedoeld ter vervanging van en als aanvulling op de moedermelk, vanaf de geboorte tot en met het spenen. U kunt het gemakkelijk zelf thuis bereiden, zie gebruiksaanwijzing verder op deze pagina.
Verkrijgbaar in 200g of 500g
Samenstelling:
Volle geitenmelkpoeder (65%), weipoeder, natrium caseïnaat, vetten en oliën (rundervet en zonnebloemolie), mineralen, vitaminen en sporenelementen.
- Eiwit/energieaandeel: 19,03%
- Energie: 5044 Kcal/kg / 21,12 Mj/kg
Gebruiksaanwijzing:
Gebruik altijd schoon materiaal en kook ook regelmatig de fles en zuigmond uit voor een goede hygiëne.Om de juiste verhouding melk te verkrijgen mengt u ongeveer 7,5 gram Farm Food No.1 op 25 ml water. Oftewel 30 gram Farm Food No.1 per 100 ml water. Omdat de dichtheid van het poeder met de tijd compacter kan worden is het nuttig om altijd de juiste hoeveelheid af te wegen met een weegschaal.
- Gebruik gekookt water en laat dit afkoelen tot 40 á 50°C.
- Meng het poeder al roerend met het warme water.
- Laat de melk afkoelen tot ± 38°C.
De dagelijkse hoeveelheid melk, die een puppy/kitten nodig heeft, is afhankelijk van hun lichaamsgewicht. De norm die u aan kunt houden is: Puppies 15 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag en kittens 20 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag.
Bijvoorbeeld: Een puppy van 300 gram heeft dagelijks circa 3 x 15 = 45 ml melk per dag nodig en een kitten van 80 gram circa 0,8 x 20 = 16 ml per dag. Geef in ieder geval zoveel tot de zuigelingen verzadigd zijn, tenzij het de eerste drinkbeurt is; geef dan iets minder, maar vaker.
Voedingsadvies bij geen moedermelk:
Voor jonge dieren is het erg belangrijk dat er met regelmaat gevoed wordt.
Als de moederhond in eerste instantie geen melk heeft is het erg moeilijk om in te schatten óf de zuigeling af en toe wel melk binnen krijgt via de moeder. Daarom is het van belang om goed te kijken naar de behoefte van het jonge dier en is het belangrijk om bij te voeren met Farm Food No.1.
Blijf wel de zuigelingen stimuleren om bij de moeder te drinken.
Puppies, kittens en andere pasgeboren kleine zoogdieren die nog geen week oud zijn moeten om de twee uur, tienmaal per dag gevoerd worden. Na 7 dagen kunt u om de tweeënhalf uur voeren en na 14 dagen om de drie uur. Meestal kunt u ’s nachts één à twee voedingen overslaan.
Voedingsadvies bij te weinig moedermelk:
Wanneer de moeder te weinig melk heeft, of wanneer het nest erg groot is dan is het belangrijk om bij te voeren met Farm Food No.1.
Het is, in verband met de nodige antistoffen, belangrijk dat de puppies, kittens en/of andere pasgeboren kleine zoogdieren vooral in de eerste week zoveel mogelijk moedermelk opnemen. Het is daarom van belang om te blijven stimuleren dat de zuigelingen, om de beurt en evenredig veel, bij de moeder blijven drinken.
De beste methode om dat te bereiken is om de hoeveelheid poeder per liter te halveren. Hiermee bereikt u dat de vochtbehoefte wordt gedekt, maar dat een deel van de voedingsbehoefte blijft bestaan. Als de zuigelingen niet voldoende drinken (of niet willen), dan kunt u altijd zoals normaal bijvoeren met Farm Food No.1. Indien nodig kunt u dan in de tweede week overgaan op de standaard dosering.
Het is erg moeilijk om in te schatten hoeveel melk de zuigeling binnen krijgt via de moeder en of alle zuigelingen evenveel drinken. Daarom is het van belang om goed te kijken naar de behoefte van elk jong dier afzonderlijk.
BELANGRIJK: Voer met uw ogen! want niet één zuigeling is gelijk aan de andere.
Na elke voeding de buikjes van de puppies, kittens en/of andere pasgeboren kleine zoogdieren goed masseren om de darmwerking op gang te houden!
Ook geschikt voor de moeder:
De moederhond heeft, tijdens de dracht- en zoogperiode, zeer veel bouwstoffen en voedingsstoffen nodig en kan naast de normale voeding ook Farm Food No.1 als bijvoeding drinken om extra aan te sterken en om eventueel de melkproductie te stimuleren.